Vinter till sommardäck

Har du lagt om till sommardäck? Det brukar vara en vanlig fråga bilägare emellan i dessa tider, ja till och med ännu tidigare. Till den 31 mars så är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterlag på vägarna, nu kan det se lite annorlunda ut i södra Sverige mot norra delarna av landet.

Oavsett så finns det en anledning till att man satt dessa lagar och regler gällande sommar och vinterdäck. Dubbade vinterdäck sliter oerhört på asfalt och släpper ifrån sig partiklar som inte ett sommardäck gör. Du få bättre vägfäste med sommardäck på sommarväglag än andra däck.

Några fixar detta själva med däckbyte hemmavid eller på macken, andra ordnar detta med att hyra in sig på däckhotell vilket är en fantastisk uppfinning. Dina däck förvaras på ett ställe och du bokar in en tid för däckbyte så byts däcken relativt snabbt. De däck som plockas av rengörs och får ta plats där dina sommardäck låg tidigare.

En annan fördel att nyttja ett däckhotell är att de är verkligen proffs på det dom arbetar med, de ser om dina däck börjar vara gamla och slita och ger dig förslag på att köpa nya däck och vad du ska köpa. Kan det bli mycket enklare? Visst om du har gott om plats hemma och ett stort garage där du kan hålla på så kan det vara det enklaste.