Se till att utrusta bilen väl

Alla som har bil vet nödvändigheten att ha viss utrustning i den för oförutsedda händelser. Om inte så får ni bra tips i denna artikel vad ni bör tänka på när ni ska ge er ut på vägarna. Det kan se lite olika ut sommar som vinter vad man väljer att utrusta bilen med. Se till att utrusta bilen väl efter de årstider som är.

Vissa saker är bra att det finns med året om, reservdäck ska alltid finna med och det gäller att kolla så att det är ett funktionellt däck. Andra saker som också är bra att det finns med är varningstriangel, bogserlina, startkablar och annat som kan hjälpa både dig och andra efter vägarna.

Vinter

Vintertid så får ju våra bilar arbeta lite hårdare på grund av kyla. Då kan både motorvärmare och en kupévärmare hjälpa till ordentligt på morgonen då kylan gjort sitt. Både bil och vi mår bättre av att få sätta oss i en varm bil en kall vintermorgon. Motorn sliter mindre ont om den fått lite värme innan den startas på vintern. Att säkra upp med varma kläder i bilen kan vara att föredra om man ska köra längre sträckor. Skulle något hända så kan det vara skönt att få på lite varma kläder.

Sommar

Under sommaren så får våra bilar det lite lättare då man inte har kylan att kämpa mot. Däremot så kan värmen ställa till det så det kan vara bra att ha extra kylarvatten med i bagaget men också spolarvätska att fylla på för att hålla framrutan ren från vägdamm och annat. Släng in några reflexvästar i bilen, detta är en bra livförsäkring om ni blir tvungen att stanna efter vägen och kliva ut i mörkret.