Rätt verktyg för din mekverkstad

Som motorentusiast så spenderar man gärna timmar i garaget för att förfina sin mekaniska älskling. Timmar spenderas skruvande, polerande och slipande. Här kommer en lista med några av de absolut bästa verktygen som alla bör ha i sitt garage. 

nycklar

Tänger

Det är inte sällan som något är i vägen och måste klippas eller dras bort. Att köpa ett sätt med bra tänger är en väl värd investering även om även dem blir slitna allt eftersom man använder dem. Speciellt avbitare bör vara av lite högre standard för att inte slitas för fort.

Skruva av och på

Oavsett vad man håller på med i bilen så behöver man så gott som alltid nycklar och mejslar av olika slag. För det första så behöver man en högkvalitativ nyckelsats med möjlighet att användas på allt ifrån sex till 24 millimeter. Billiga varianter kan ofta vara av så dålig kvalitet att de helt enkelt inte håller när något sitter lite och helt enkelt går sönder av annars vanligt arbete. Dessa får sedan gärna kompletteras av två skiftnycklar som klarar av både mindre och större muttrar.

Två hylsnyckelsatser brukar även det uppskattas. En med mindre fäste för detaljarbete samt en större.

Även skruvmejslarna bör vara av lite högre kvalitet, gärna i variant med magnet och bits. På så sätt har man stöd för de flesta typerna av skruvar utan att halva garaget behöver vara täckt med mejslar. En vanlig, större och starkare spårmejsel kan dock vara bra att ha för de gånger då våld är den enda lösningen till de mekaniska problemen.

Då detta är grundläggande verktyg som behövs så fort olyckan är framme så är det bäst att införskaffa dem på direkten istället för att vänta in framtida problem. Informationen i denna artikeln kommer bland annat från Bosse Bildoktorn och Aftonbladet.