För dig som är mekaniker

Det finns väldigt många olika typer av verktyg att använda när man ska meka. Det kommer nya och mer avancerade verktyg som gör arbetet lättare och mera effektivt. Dagens verktyg är av väldigt hög kvalité och kan ofta användas mycket lång tid.
bilmekaniker

Tyvärr så är det dyrt med kvalités verktyg men prislappen speglar oftast kvalitén. Att köpa billiga verktyg eller maskiner som inte håller eller inte är tillräckligt bra kan ofta orsaka skador på dig eller det du jobbar med. Ett exempel är blocknycklar. Billigare blocknycklar håller inte lika länge som en dyrare modell. En billig blocknyckel kan ofta vara lite för stor. En 24mm nyckel kan vara 24.8mm. Då är det lätt att dra sönder bulten eller muttern så att den blir helt rund. Det tar längre tid och mer energi för att ta lös bulten eller muttern bara för att ett billigare verktyg användes. I längden så är det billigare att köpa dyrare kvalités verktyg som inte orsakar massor av extra jobb.

En bra grund är några bas verktyg som är vanligast för att sedan köpa in fler verktyg eller maskiner. Kolla på gazolinemagazine.se för att se en bra lista på verktyg och maskiner som är bra att ha i garaget eller på verkstaden.

Undvik gärna domkrafter då de är opålitliga och kan orsaka stora skador. För att underlätta arbetet och slippa riskerna med domkrafter så är en billyft väldigt bra. Saxlyftar som enkelt hissar upp bilen till en bra lämplig höjd gör att arbetet både blir säkrare och smidigare utfört.